Сьогодні здобувачі освіти 5 класів дізналися, що 13 травня щорічно відзначають свято, яке присвячене «шматочку травневого сонечка» - кульбабі. Існує така думка, що походження свята сягає своїм корінням в французьке місто Оі, в якому з такої корисної рослини готують безліч різних страв. А які саме страви готують із кульбаби у Франції, діти дізнались, розгадавши філворд, а ще і про те, що за кульбабами можна звіряти годинник, повторили будову рослин. Ці квіти розкриваються рівно о шостій годині ранку і закривають свої пелюсточки о третій годині дня. Тому іноді й називають кульбабу «квітковим годинником». А ще кульбаба – хороший синоптик. Її квіти реагують на погоду. Тому перед дощем пелюстки кульбаби закриваються для того, щоб захистити пилок від потрапляння вологи. Якщо вдень налетіли грозові хмари, але кульбаба не закрила свої квіточки, народна прикмета говорить, що дощу не буде. В зелені кульбаби міститься чимала кількість вітамінів, а також ця рослина володіє цілющими властивостями. Тому й використовують кульбабу у народній медицині - готують чаї, відвари та настоянки. А потім учні та учениці намалювали ці чудові рослини. Отже, мистецтво і біологія мають багато спільного!
Немає коментарів:
Дописати коментар