понеділок, 23 вересня 2024 р.

Досліджуємо разом.

 

Учні та учениці 4-А класу продовжують спостерігати, досліджувати та робити певні висновки. Після проведення досліду, діти зрозуміли,  які умови потрібні, щоб на хлібі з’явилася цвіль та як врятувати хліб від цвілі? А також з’ясували, що цвіль — один із найдавніших живих організмів на Землі. Вона з’явилася приблизно 200 мільйонів років тому і навчилася виживати в будь-яких умовах. Цвіль супроводжує нас усюди: вона величезними колоніями мешкає у квартирах, зокрема у ванних кімнатах, у вентиляційних шахтах і, що найнеприємніше, у наших холодильниках. Люди звикли її просто не помічати. І дарма. Крім того, що мікроскопічний грибок здатний знищувати цілі будівлі, він ще й отруйний для людського організму. Він виробляє речовини, які вражають легені, кишечник, шкіру. Здобувачі освіти дізналися, що не вся цвіль, що на продуктах, небезпечна. Існує і їстівна цвіль, за допомогою якої людство ось уже кілька століть виготовляє делікатесні блакитні сири і камамбер.








Немає коментарів:

Дописати коментар