четвер, 4 квітня 2024 р.

"Та все ж каша – мати наша! Чи гречана, чи з пшона, чи перлова, чи вівсяна – люба, всяка, нам вона!"

 

Сьогодні учні та учениці 3-А класу ознайомились із різноманітністю культурних рослин, дізналися про зернові рослини та їх зовнішній вигляд, поглибили знання про значення продуктів із зернових рослин, як найголовнішого джерела енергії та їх харчову цінність. Під час перегляду навчального відео діти зрозуміли, що зернові продукти — це основне джерело енергії в раціоні людини. Найбільшу харчову цінність має гречана крупа. Вона багата на рослинні білки та жири, які легко засвоюються, містить багато калію, фосфору, магнію та заліза, вітамінів групи В. На другому місці вівсяна крупа, багата на рослинний білок, калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, мідь, марганець, цинк, вітаміни В і Е. Рис багатий на крохмаль, але містить менше білків, жирів і вітамінів. Він легко засвоюється організмом. Зародки пшениці — це природне джерело міцного здоров’я, краси та довголіття. Усі поживні речовини, які містяться в пшениці, повністю засвоюються організмом. А для закріплення, виконали вправу "Упізнай",  діти із зав’язаними  очима  на дотик та нюх  визначали, що це за крупи. Всі добре впорались із завданням.







Немає коментарів:

Дописати коментар