Сьогодні учні та учениці 3-А класу ознайомились із різноманітністю культурних рослин, дізналися про зернові рослини та їх зовнішній вигляд, поглибили знання про значення продуктів із зернових рослин, як найголовнішого джерела енергії та їх харчову цінність. Під час перегляду навчального відео діти зрозуміли, що зернові продукти — це основне джерело енергії в раціоні людини. Найбільшу харчову цінність має гречана крупа. Вона багата на рослинні білки та жири, які легко засвоюються, містить багато калію, фосфору, магнію та заліза, вітамінів групи В. На другому місці вівсяна крупа, багата на рослинний білок, калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, мідь, марганець, цинк, вітаміни В і Е. Рис багатий на крохмаль, але містить менше білків, жирів і вітамінів. Він легко засвоюється організмом. Зародки пшениці — це природне джерело міцного здоров’я, краси та довголіття. Усі поживні речовини, які містяться в пшениці, повністю засвоюються організмом. А для закріплення, виконали вправу "Упізнай", діти із зав’язаними очима на дотик та нюх визначали, що це за крупи. Всі добре впорались із завданням.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
-
Продовжуємо мандрувати Полтавщиною, дізналися про глину, поговорили та прочитали про цей чарівний матеріал і про один із видів декоративно...
-
З 24 лютого 2022 року питання безпеки вийшло на інший рівень, тому, після тритижневого дистанційного навчання разом з асистентом вчителя н...
-
Однією з важливих передумов успішного навчання мови є виховання в учнів любові до рідної мови. Різноманітні вправи з української мови вдо...
Немає коментарів:
Дописати коментар