Сьогодні учні та учениці 3-А класу дізналися, що День вівсяного печива відзначають щороку 30 квітня. Ні з чим не можна сплутати його хрусткий смак, який відмінно поєднується майже з усіма напоями. Цей смаколик обожнюють не тільки на території України. Вівсяне печиво давно стало улюбленцем у багатьох країнах світу. Винайдення цієї випічки приписують шотландським пекарям. Ще на початку 17 століття вони перемелювали овес, змішували з водою і випікали на гарячому камінні. Саме шотландський рецепт хрусткої випічки і зробив вівсяне печиво популярним на весь світ. Вівсяне печиво є необхідним продуктом для організму кожної людини. Дієтологи стверджують, що вівсяне печиво за своїми поживними властивостями цілком замінює вівсяну кашу. Тому на сніданок чудово підійде вівсяне печиво з улюбленим напоєм, оскільки воно швидко насичує, наповнює організм силою, енергією та піднімає настрій на цілий день. А під час розгадування філворду діти познайомилися з якими добавками буває цей продукт.
А також сьогодні відзначають День родзинок. Ці солодкі та соковиті ласощі полюбляють і діти, і дорослі. Але родзинки насправді з’явилися випадково. Одного разу виноград залишився сохнути на сонці. З тих пір і почали використовувати виноград у висушеному вигляді. Родзинки корисні для здоров’я, тому що є джерелом багатьох вітамінів і поживних речовин. А ще сушені ягоди винограду приємні на смак за рахунок натурального цукру, що міститься в них. Діти розказали, що родзинки широко використовують в кулінарії, найчастіше їх додають до солодкої випічки, кексів, запіканок та солодких каш. І ми сьогодні ласували цими корисними смаколиками.
Немає коментарів:
Дописати коментар