четвер, 14 грудня 2023 р.

Що ми знаємо про вулкани?

 

Учні та учениці 3-А класу продовжують мандрувати із жевжиками та експериментувати. Сьогодні дізнались багато цікавого. А саме, що вулкани — це захоплюючі й магічні утворення, які приковують увагу дітей та дорослих. Їхнє величезне могутнє викидання лави й пилу може створювати неймовірні краєвиди та впливати на природу. Переглянули  цікаве відео про вулкани, яке здивувало  дітей.  Вивчення вулканів допомагає нам краще розуміти нашу планету та її унікальні процеси. Діти запам’ятали  цікаві факти, які допоможуть  розширити свої знання про нашу захоплюючу планету Земля. 

Під час уроку зрозуміли, що хоч вулкани можуть бути небезпечними, але вони також мають корисні аспекти. Наприклад, лава, яка викидається з вулканів, утворює нову землю, яка стає основою для родючого ґрунту. Вулканічний попіл містить поживні речовини, які поліпшують ґрунт і збагачують рослини. Багато вулканічних регіонів є прекрасними місцями для землеробства, оскільки ґрунт є особливо родючим.




А ще спробували провести експеримент "Вулкан в банці", ділились враженнями, робили висновки, записували результати досліджень.






Немає коментарів:

Дописати коментар