вівторок, 21 листопада 2023 р.

Історія – свідок минулого, світло істини, жива пам’ять.


Свобода – це не тоді, коли ти сам по собі та ні від кого не залежиш. Свобода для нас є набагато вищою, а саме, коли ти знаєш та впевнений, що твої нащадки будуть жити вільно в Україні, яка розвивається, і коли хтось зазіхне на цей ласий шматочок, ти будеш впевнений, що знайдуться ті, хто стане на захист. Євромайдан уже стає історією, відходить на другий план на тлі російської військової агресії. Існує небезпека, що ця подія втратить свою значимість, як це вже було з багатьма періодами історії України. Тому дуже важливо зберегти та передати нащадкам правду про події та перемоги того часу. 



Тому сьогодні, під час ранкової зустрічі, здобувачі освіти 3-А класу переглянули презентацію: "21 листопада - День Гідності та Свободи" та дізналися, що саме цього дня, розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. 
Саме тоді Революція Гідності докорінно змінила бачення українців, розуміння вибору. І суспільство чітко показало, що прагне європейського шляху.
  



 І дійсно, відзначення таких важливих дат допомагають усім нам мобілізувати нашу історичну пам'ять, більше розуміти причини й усвідомлювати історичні уроки, ставати сильнішими, міцнішими, на всіх фронтах, які веде сьогодні Україна, захищаючи свою незалежність!

Провели словникову роботу та вчилися записувати правильно назви історичних подій.


                                       Вшанували пам′ять загиблих хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар