пʼятниця, 24 січня 2025 р.

Користь і цінність кисломолочних продуктів

 

Під час вивчення теми "Чи всі мікроби шкідливі", разом з учнями та ученицями 4-А класу розкрили невеличку таємницю бактерій: щоб заквасилися огірки та капуста, підійшло тісто, а з молока приготувався кефір, йогурт та сметана, необхідно, щоб відбулося бродіння. Завдяки бродінню деякі продукти стають смачнішими і не так швидко псуються. Переглянули навчальне відео "Чому скисає молоко?" та  зрозуміли, що без мікроорганізмів бродіння не відбувається. От люди і навчилися створювати їм умови для швидкої і вправної праці. Мабуть, всім відомо, що молоко – багате джерело кальцію. Але не всі знають, що кальцій, що міститься в кисломолочних продуктах, всмоктується слизовою кишечника набагато ефективніше, ніж зі звичайного молока. Саме через свою цінність, кисломолочні продукти мають бути в щоденному раціоні кожної людини; особливо вони рекомендовані дітям, підліткам, а також жінкам середнього віку. Випиваючи щодня всього один стакан кефіру або йогурту, ми значно поповнюємо запаси кальцію в організмі.  Ми бачимо, що прилавки магазинів буквально завалені пляшками, баночками, стаканчиками і коробочками з написом «Йогурт», проте далеко не всякий продукт має право мати цю назву. Йогурт – кисломолочний продукт з підвищеним вмістом сухих знежирених речовин молока, вироблений з використанням суміші заквасочних мікроорганізмів. Саме такий продукт, без додавання сторонніх інгредієнтів, є натуральним і корисним для здоров’я. Сьогодні у нас відбулась дегустація домашнього йогурту та купленого в магазині. Діти давали відповіді на запитання: Чи схожий домашній йогурт на той, який ви купуєте в магазині? Чим він схожий, а чим відрізняється? І зробили висновок, що домашній - смачніший.













Немає коментарів:

Дописати коментар